Proteklog tjedna (od 2. do 7. svibnja) održana je Međunarodna biciklijada "Marija Zvijezda" u čast pape Ivana Pavla ll.

Krenuli su biciklisti iz svih dijelova Hrvatske prema Banja Luci da odaju počast svetom Ivanu Pavlu ll koji je volio ovaj napaćeni narod Hrvatske i BiH, ali i da pokažu i pošalju poruku onom dijelu Hrvata katolika Banja Luke koji su ostali ili su se vratili na svoja ognjišta da nisu sami. Tu smo, s vama smo !!! Ne bojte se, niste sami!

Ljubav prema svetom Ivanu Pavlu ll svakim okretajem pedale, svakim grčom u nozi, svakom kapi kiše i zrakom sunca od Kvarnera, Dalmacije, Slavonije preko Like i Zagreba jačala je želju za susretom s Hrvatima Banja Luke.

Susret je započeo slavljenjem svete Mise u Mahovljanima, gdje se na večeri poslije pridružio banjalučki biskup Franjo Komarica i kardinal Peter Turkson iz Rima. Od domaćeg vina banjalučke biskupije teško se rastati pa je fešta potrajala do dugo u noć.

Nedjelju Dobrog Pastira proslavili smo slavljenjem svete Mise koju je predvodio kardinal Turskon u banjalučkoj katedrali. Uz druženje s domaćinom i slobodnim vremenom koje smo iskoristili za razgledavanje grada i posjetu trapističkog samostana "Marija Zvijezda", došlo je i vrijeme za povratak kući.

Ni ona kiša, ni onih 300 prijeđenih km, ni onih 200  km koje su neke grupe prešle u jednom danu, ni svi grčevi, ni 10-12% svladani usponi nisu bili toliko teški kao rastanak.

U ime organizatora www.kristov-stol.hr hvala svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli ovoj biciklijadi. Domaćinu na gostoprimstvu, obiteljima diljem Hrvatske i BiH na prenoćištu, medijima na promociji i medijskom prostoru, svima kojima smo bili u molitvi, Policiji Republike Hrvatske i BiH na osiguranju svih biciklističkih skupina. Neka vas čuva i blagoslovi sveti Ivan Pavao ll.

Prečisto Srce Marijino, budi naša vodilja.

Vidimo se dogodine ;)

Darijo Juričević